Om oss

1963 så bestämde sig Allan Bjärgrim efter att ha jobbat som takläggare för bla. Icopal och Beijers att starta eget. På den tiden var det inte så komplext som det är idag, det räckte med en personbil och en släpkärra. åren gick och Allan behövde mer hjälp, 1968 så började hans äldsta son, Christer, att jobba i företaget.

I mitten på 70-talet så hade även Allans två andra söner, Stefan och Mikael, börjat. Under den här tiden hade företaget flyttat ut till Binga gård och till och med börjat använda sig av transportbilar.

Under 80-talet så ökade efterfrågan rejält och företaget började planera för större lokaler och lager, timingen var väl inte helt perfekt när lokalerna stod inflyttningsklara 1988. Lågkonjunktur och mycket dålig efterfrågan, men Familjen kämpade på och vändningen kom till slut.

På 90-talet har Allan pensionerat sig och företaget började växa fram till vad det är idag, den gamla asfaltgrytan började avvecklas och nya arbetsmetoder med varmluftsutrustning togs fram. Personalen började utbildas och den gamla ”pappgubbestämpeln” började sakteliga tvättas bort.

Under 2000-talet kom generation 3 in i företaget. Staffan, Christers son, började och ännu ett generationsskifte står att vänta. Under denna period utbildas vår personal i allt större omfattning- ställningbyggnad, säkra lyft, liftutbildning och TIB’s Auktorisation,  för att möta branschens allt större krav på välutbildad personal.

Under 10-talet förvärvas Nybro Industritak AB och fusioneras in i företaget, på så sätt kan vi även leverera duktak med utbildad personal. Vi ser med spänning fram mot 50 nya år och hoppas att ni, våra kunder,  kan följa utvecklingen tillsammans med oss.

Även om vi har fyllt 50 känner vi oss inte så gamla utan känner ett stort sug och en utmaning av att fortsätta utvecklas och göra ytterligare tusentals kunder nöjda.

Bjärgrim & Co Tak AB